Home / سرگرمی / آموزش طرز تهیه خیارشور لهستانی با ماندگاری طولانی و بدون کپک‌زدگی

آموزش طرز تهیه خیارشور لهستانی با ماندگاری طولانی و بدون کپک‌زدگی

خیارشور لهستانی با ماندگاری بالا و بدون کپک زدگی + روش تهیه

خیارشور لهستانی، چاشنی محبوب رستوران‌ها و فست‌فودها، علاوه بر طعم نوستالژیک برای نسل دهه شصتی‌ها، از ماندگاری بالا و روش تهیه ساده برخوردار است. در ادامه، با مواد اولیه، مراحل دقیق و نکات طلایی برای دورمانی طولانی و جلوگیری از کپک‌زدگی آشنا می‌شوید.

مواد لازم برای ۱۰ کیلوگرم خیار

  • خیار سفید یا خیار قلمی (متوسط تا کوچک) ۱۰ کیلوگرم
  • ترخون خشک یا تازه ۵۰ گرم
  • شوید خشک ۵۰ گرم
  • سیر تازه ۶ حبه
  • تخم گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
  • سرکه سفید ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار (حدود ۲۰۰ میلی‌لیتر)
  • فلفل هالوپینو ۲ عدد
  • نمک بدون ید (سنگی یا دریا) ۵۰–۵۵ گرم در هر لیتر آب
  • آب سرد به میزان لازم
خیارشور لهستانی با ماندگاری بالا و بدون کپک زدگی + روش تهیه
خیارشور لهستانی با ماندگاری بالا و بدون کپک زدگی + روش تهیه

مراحل آماده‌سازی

  1. شست‌وشوی اولیه خیارها را با برس ملایم زیر آب روان بشویید و برای رفع آلودگی‌ها از محلول آب و سرکه یا مواد ضدعفونی‌کننده گیاهی استفاده کنید. پس از حداکثر ۱۰ دقیقه خیس‌خوردن، آبکشی کرده و روی پارچه تمیز بچینید تا آب اضافی جذب شود.
  2. استریلیزه کردن ظروف شیشه یا دبه شیشه‌ای را با آب جوش کاملا شست‌وشو دهید و بلافاصله در حوله تمیز برگردانید تا خشک شود. این کار مانع از ورود باکتری‌های نامطلوب و کپک‌زدگی می‌شود.
  3. آماده‌سازی ادویه‌ها شوید و ترخون را پس از خشک‌شدن با گوشت‌کوب یا هاون بکوبید تا عطر و عصاره آن‌ها آزاد شود. سیرها را نیز پوست‌کنده و له کنید.
  4. چیدمان در شیشه در کف ظرف لایه‌ای از سبزی‌های کوبیده و چند حبه سیر قرار دهید، سپس خیارها را عمودی یا افقی، طوری بچینید که فضای خالی باقی نماند. تخم گشنیز و تکه‌های فلفل هالوپینو را بین خیارها پخش کنید.
  5. تهیه و افزودن آب‌نمک برای هر ۱۰ لیتر آب سرد، ۵۰۰ تا ۵۵۰ گرم نمک و زردچوبه را در یک قابلمه حل کنید و اجازه دهید جوش بیاید. پس از خنک شدن کامل آب‌نمک، سرکه سفید را اضافه کرده و محلول را روی خیارها بریزید تا کاملا روی آن‌ها را بپوشاند.
  6. بستن درب و دوران تخمیر درب شیشه را محکم ببندید و ظرف را در محلی خنک، تاریک و با دمای ۱۰–۱۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.
    • خیارشورهای کوچک: ۱۴ تا ۲۰ روز
    • خیارشورهای بزرگ: ۳ هفته
    در این مدت از بازکردن مکرر درب خودداری کنید تا فشار داخل شیشه تنظیم شود و فرایند تخمیر بی‌وقفه انجام گیرد.

نکات طلایی برای ماندگاری طولانی

  • از هرگونه تماس دست با خیارشورها خودداری کرده و برای سرو از قاشق یا چنگال استریل استفاده کنید.
  • پس از اتمام دوره تخمیر و رسیدن طعم مطلوب، شیشه‌ها را در یخچال یا انباری خشک و خنک قرار دهید تا مدت زیادی بدون کپک باقی بمانند.
  • اگر ظرف را در یخچال نگه دارید، می‌توانید بعد از رسیدن اولیه به دفعات بیشتری از خیارشور استفاده کنید.
  • برای تنوع طعم می‌توانید یک شاخه آویشن تازه یا چند دانه فلفل سیاه بیافزایید.

با رعایت این دستور تهیه و نکات بهداشتی، خیارشور لهستانی شما علاوه‌بر طعم دلچسب و تردی بی‌نظیر، تا ماه‌ها سالم و عاری از کپک خواهد ماند.

مجله سرگرمی نوپیدا

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

300x200
300x200

آخرین نوشته ها

mdfbsrfo
mdfbsrfo
684417ad3034c4f0a8e8f3cc
684417ad3034c4f0a8e8f3cc
300x250 2
300x250 2

دسته بندی ها