با سردتر شدن هوا و رنگپذیری برگها، دلمان هوای یک غذای گرم و دلچسب میکند. ته چین مرغ و بادمجان مجلسی با طعم زعفرانی و ترکیب دلچسب مرغ و بادمجان، نهتنها حس پاییز را به سفره میآورد، بلکه با پروتئین مرغ و فیبر بادمجان، یک وعده مقوی هم هست.
مواد لازم برای ته چین مرغ و بادمجان مجلسی
- برنج دانهبلند ایرانی: ۸ پیمانه (هر پیمانه حدود ۲۰۰ گرم)
- سینه مرغ بدون استخوان: ۶۰۰ گرم (هر ۱۰۰ گرم سینه مرغ پخته ≈۳۱ گرم پروتئین و ۱۶۵ کالری【USDA】)
- بادمجان: ۴ عدد متوسط (حاوی ۳ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم)
- ماست غلیظ چکیده: ۸ قاشق سوپخوری
- تخممرغ: ۴ عدد
- زعفران دمکرده غلیظ: ۴ قاشق سوپخوری (دارای آنتیاکسیدانهای کروسین و سافرنال)
- زرشک پلویی: ۸ قاشق سوپخوری
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- روغن مایع یا روغن زیتون: ۸ قاشق سوپخوری
- شکر: ۲ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
روش تهیه ته چین مرغ و بادمجان مجلسی
ابتدا پیاز خردشده را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا سبک و کاراملی شود. سپس تکههای سینه مرغ را اضافه کرده و با نمک، فلفل و زعفران دمکرده تفت دهید. پس از دو دقیقه، ۱ و نیم لیوان آب بیفزایید و اجازه دهید مرغ روی شعله ملایم بپزد و آب اضافی تبخیر شود.
در این فاصله، بادمجانها را پوست بگیرید، حلقهای کنید و در روغن طلایی سرخ کنید.
برنج را از شب قبل خیس کنید و روز پخت روی حرارت بپزید تا دانهها زنده بمانند. سپس آبکش کنید.
در ظرفی جداگانه، ماست، تخممرغ، زعفران دمکرده و کمی روغن را با همزن مخلوط کنید تا نرم و یکدست شود. برنج آبکششده را اضافه کنید و به آرامی با مایه مخلوط کنید.
قابلمهای نسوز یا تفلون را کمی چرب کنید و یک لایه نازک از برنج زعفرانی بچینید. سپس یک ردیف بادمجان، روی آن مرغ پخته و پیاز کاراملیشده و زرشک تفتداده را بچینید. باز هم برنج بریزید و این لایهها را تا انتها تکرار کنید. در نهایت با کفگیر کمی فشار دهید و اجازه دهید ته چین به مدت ۶۰ دقیقه روی شعله ملایم دم بکشد.
پس از پخت، اجازه دهید ده دقیقه در قابلمه بماند، سپس در دیس سرو برگردانید و با خلال پسته، بادام و زرشک تزئین کنید.
نکات حرفهای برای ته چین مرغ و بادمجان مجلسی
- استفاده از برنج ایرانی دانهبلند؛ چون برنج با شاخص نشاسته کمتر (HI پایین) کمک میکند دانهها پس از دمکشیدن کمتر خرد شوند.
- برای طلایی شدن رویه، ۱۰ دقیقه پایانی دم کشیدن در فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
با این دستور ته چین مرغ و بادمجان مجلسی نهتنها عطش پاییز را سیراب میکنید، بلکه غذایی غنی از پروتئین، فیبر و آنتیاکسیدان را به سفره خواهید برد.
عادله نیکنژاد
او فارغالتحصیل رشته روزنامهنگاری با گرایش رسانههای دیجیتال است. فعالیت حرفهای خود را در سال ۱۳۹۸ با یک وبلاگ شخصی در حوزه بازیهای ویدیویی و محتوای آنلاین آغاز کرد. وی پس از کسب تجربه، به عنوان نویسنده در مجلات و وبسایتهای سرگرمی مشغول به کار شد و در حال حاضر، دبیر بخش اخبار و محتوای دیجیتال در یک سایت معتبر سرگرمی است.