کوایندیم دسری ساده اما پر از شخصیت است؛ شهری از زرده تخممرغ و نارگیل که با روشی بخارپز یا بَنیماریا پخته میشود و در پایان، سطحی براق و بافتی مرطوب و کشدار بهدست میآورد. این شیرینی که اصالتش به شبهجزیره ایبری بازمیگردد، در برزیل متحول شده و امروز نمادی از طعمهای ناتورال و جشنهاست.
چرا کوایندیم خاص است
کوایندیم ترکیبی است از زردههای فراوان تخممرغ، قند و نارگیل که نتیجهاش دسرِ زردِ براق و غنیای میشود. برخلاف کیکهای آردی، این دسر بافتی نرم و نسبتاً سنگین دارد و بیشتر بهصورت تکنفره در قالبهای کوچک سرو میشود؛ مناسب برای پذیراییهای رسمی یا میزهای خانگی که میخواهند یک مزه متفاوت معرفی کنند. شیر نارگیل و کره، طعم را ملایمتر و عطر نارگیل را برجستهتر میکنند.
مواد لازم
- زرده تخممرغ ۱۰ عدد
- شکر ۲ پیمانه
- نارگیل تازه رندهشده یا پودر نارگیل مرغوب ۱ پیمانه
- کره ذوبشده ۲ قاشق غذاخوری
- شیر نارگیل نصف پیمانه
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
روش تهیه مرحلهبهمرحله
- زردهها و شکر را تا زمانی که رنگ روشن و بافت کرمی پیدا کنند خوب هم بزنید؛ سپس شیر نارگیل، کره، وانیل و نارگیل را اضافه کرده و مخلوط کنید تا یکدست شود.
- قالبهای مافین یا فورمهای کوچک را با کره چرب و کمی شکر کف آن بپاشید؛ مخلوط را در قالبها بریزید، قالبها را داخل سینی بچینید و آب داغ در سینی بریزید تا تا نیمه ارتفاع قالبها را بگیرد. فر را از پیش تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بهمدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا روی دسر طلایی و براق شود؛ پس از خنکشدن کوتاه، با تیزکردن لبهها کوایندیم را از قالب جدا کنید و سرو نمایید.
نکات تکمیلی برای نتیجهای بهتر
- استفاده از نارگیل تازه مزه و عطر را قابلمقایسه با پودر نارگیل نمیکند، اما پودر مرغوب هم کار راه میاندازد.
- روش بخارپز یا بنماری (قرار دادن قالبها در آب داغ داخل فر) باعث میشود بافت یکنواخت و بدون سوراخسوراخی حاصل شود.
- برای براقتر شدن سطح، درست بعد از پخت و خنکشدن مختصر، قالبها را برای چند دقیقه زیر گریل ملایم قرار دهید یا از سس کارامل بسیار رقیق برای لعاب استفاده کنید.
کوایندیم با عطر نارگیل و بافت زردِ درخشانش یک انتخاب جذاب برای میزهای پذیرایی است؛ یک دسر مختصر اما پرحضور که با مواد ساده خانهای آماده میشود و طعمی گرم و نوستالژیک به همراه دارد. اگر دنبال دسری میگردید که هم بصری باشد و هم مملو از خوشمزگی، کوایندیم گزینهای است که ارزش یک بار تجربه را دارد.
عادله نیکنژاد
او فارغالتحصیل رشته روزنامهنگاری با گرایش رسانههای دیجیتال است. فعالیت حرفهای خود را در سال ۱۳۹۸ با یک وبلاگ شخصی در حوزه بازیهای ویدیویی و محتوای آنلاین آغاز کرد. وی پس از کسب تجربه، به عنوان نویسنده در مجلات و وبسایتهای سرگرمی مشغول به کار شد و در حال حاضر، دبیر بخش اخبار و محتوای دیجیتال در یک سایت معتبر سرگرمی است.