طرز تهیه حلوای گردویی ارومیه | سوغات معروف ارومیه

سلام به دوستداران شیرینی‌های سنتی! امروز در آشپزخانه‌ی زرین بانو، طرز تهیه‌ی حلوا گردوی ارومیه، سوغات خوشمزه‌ی این شهر زیبا رو به شما آموزش می‌دیم. این حلوا، مخصوصا در شب یلدا، میهمان سفره‌ی اکثر خانواده‌های ارومیه‌ای است و حضور اون توی این شب معنای ویژه‌ای داره. اگر شما هم به دنبال تجربه‌ی طعم بی‌نظیر این حلوا در منزل هستید، با ما همراه باشید.

دستور تهیه‌ی حلوا گردوی ارومیه

برای تهیه این حلوا، به مواد زیر نیاز دارید:

چوبک (ریشه یا پودر)40 گرم (برای ماندگاری و پف بیشتر حلوا)
عصاره چوبک (طرز تهیه در ادامه)1 پیمانه
شکر2 پیمانه
شیره انگور1 پیمانه
گلوکز2 قاشق غذاخوری
سفیده تخم مرغ1 عدد
آب ولرم1/5 پیمانه
آرد قنادیحدود 2 پیمانه
مغز گردو4-5 لیوان (درشت و سالم)
پودر پستهبه میزان دلخواه

چوبک را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید.

تهیه عصاره چوبک: چوبک‌ها را پوست بگیرید، بشویید و سه بار بجوشانید و آب آن را دور بریزید تا تلخی آن گرفته شود. بار چهارم، چوبک‌ها را با آب به مدت 3-4 ساعت با حرارت ملایم بجوشانید تا عصاره آن خارج شود. عصاره را صاف کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.

مرحله‌ی اول: شکر، شیره انگور، گلوکز و آب ولرم را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا بجوشد. سپس عصاره چوبک را اضافه کنید و به قوام برسد.

مرحله‌ی دوم: سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و به مواد اضافه کنید. با همزن برقی 20 دقیقه هم بزنید تا پف کند.

مرحله‌ی سوم: گردوها را کم کم اضافه کرده و 10 دقیقه بجوشانید.

مرحله‌ی آخر: آرد را الک کنید و روی سینی بپاشید. مواد حلوا را روی آرد بریزید و بگذارید خنک شود. سپس با لیسک حلوا را جمع کنید و به دو چونه تقسیم کنید. هر چونه را روی تخته‌ی آرد پاشیده، با هاون بکوبید تا گردوها باز شوند. کمی پودر پسته روی آن بپاشید. (زیادی آرد نریزید تا حلوا خشک نشود. کوبیدن حلوا باعث آزاد شدن روغن گردو و خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.)

نکته: حلوای گردویی ارومیه را در ظرف دربسته و در دمای اتاق نگهداری کنید. این حلوا بیش از یک ماه قابل نگهداری است.

زمان آماده سازی: 1 ساعت

زمان پخت: 1 ساعت

امیدواریم از طعم بی‌نظیر این حلوا لذت ببرید. نوش جان!

لحظات شیرینی رو برای شما آرزومندیم.

مجله سرگرمی نو پیدا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *